HATAY / ANTAKYA - Küçükdalyan Mahmut Yarım İlkokulu

Küçükdalyan Mahmut Yarım İlkokulu

KÜÇÜKDALYAN MAH. OKUL 5 CAD. MAHMUT YARIM ANA SINIFI BLOK NO 9A ANTAKYA / HATAY
Vizyon
Eğitimin her alanında yeniliklere açık ve yenilikleri uygulayan dünya standartlarına yakın bir okul olabilmektir.
Misyon
Bireysel farklıklarını, göz önüne alarak kendine güvenen, çevresine saygılı, dürüst, milli değerlere bağlı, özgür düşünebilen, eğitim sürecinde katılımcı, belirli bir amacı olan ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :1620
Öğretim Şekli :Bina İkili Öğretim kapsamında Küçükdalyan Mahmut Yarım Ortaokulu ile birlikte kullanılmaktadır.
Kalorifer-Merkezi Sistem
Ulaşım
Mahallemiz merkeze yürüme mesafesindedir. Merkezden 6 ve 5 numaralı Halk Otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Küçükdalyan kasabasının yerleşim tarihini, adeta bir semti konumundaki Antakya merkez İlçesinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Yerleşme alanı, Antakya’nın bir bölümünün olduğu gibi antik Antiocheia kenti üzerinde kurulmuştur. Tüm tarihsel gelişimi, Antakya tarihsel gelişimine paralellik göstermiş, uzun yıllar Antakya’nın bir mahallesi konumunu korumuş ve 1994 yerel seçimlerinde belediyelik olarak tüzel kişilik kazanmıştır.
0 km